Asigurare medicala de calatorie

Inainte de a pleca la drum in strainatate, asigura-te ca ai intrat in posesia Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Acest card este un minim pe care ar trebui sa il aibe asupra sa orice turist prin Europa. Acest card permite accesul la asistenta medicala de urgenta in oricare dintre tarile Uniunii Europene, plus Elvetia.

Pe langa aceasta asigurare oferita de Stat, va recomandam cu tarie sa va faceti aici si o asigurare privata de sanatate. Aceasta asigurare se poate face rapid, in doar cateva minute, spre deosebire de obtinerea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate care, desigur, dureaza foarte mult timp. Asigurarea privata ofera acces si la alte unitati medicale decat cele de Stat.

De ce sa imi fac asigurare medicala de calatorie?

Din pacate uneori vacanta poate veni si cu surprize neplacute. Spre exemplu, te limbi linistit pe o minunata plaja din Grecia in timp ce calci din gresala pe un arici de mare. Tepii iti intra in picioare si te intrebi ce e de facut acum? Se va infecta? E suficient sa incerci sa extragi tu tepii, unui cate unul? Ii poti scoate oare complet? Dar daca iti rupi un picior sau o mana? Ce te faci? Oare cat te costa sa mergi sa te vada un medic?

Desigur, fara asigurarea de sanatate te poti trezi ca dai mult mai mult pe vizita la medic decat ai dat pe calatoria in sine. Asigurarea de sanatate costa destul de putin, puin peste 10 euro pe saptamana. Pacteul minimal acopera de obicei cheltuielile medicale in caz de accident sau boala, pana la 200.000 RON in Europa, respectiv 400.000 RON in afara Europei.

Nu (te) risca! Fa-ti o asigurare de calatorie chiar acum, aici!